Pottenbakkerij ‘t Hemeltje
Bergen (NH)
In de media
Zowel de Alkmaarse zondagkrant als het zondagochtendblad besteden aandacht aan onze activiteieten op de kunstmarkt in Bergen!
We staan op Youtube! Klik hier voor het foto-filmpje! Ook DIT filmpje is zeer de moeite waard!
Uit flessenpost. Meta de Vries opent Bergense pottenbakkerij In maart 1978 opende de bekende radiopresentatrice Meta de Vries, onze eerste pottenbakkerij ’t Hemeltje aan de Oude Bergerweg 45 te Bergen. Na enkele jaren werd een hartewens vervuld en kochten wij een winkelpand in het centrum van Bergen. In dit winkelpand op de Jan Oldenburglaan kwam na hard werken onze pottenbakkerij ’t Hemeltje voor de tweede keer tot leven. Een heerlijke tijd en onze pottenbakkerij werd een begrip. Niet alleen in Bergen, maar ook daarbuiten. Vooral door de activiteiten en ambachten in de zomermaanden in en om ’t Hemeltje.
Nu dertig jaar later is Bergen weer een pottenbakkerij rijker. Het derde Hemeltje is een feit. Na een zomer hard werken is naast ons huis de garage verbouwd tot pottenbakkerij. Dit keer niet alleen om productie te maken, maar vooral voor het geven van workshops. Drie pottenbakkersschijven en een oven zijn aangeschaft en in maart 2009 wordt er gestart met de workshops van het prachtige ambacht pottenbakken. * Aanstaande zaterdag 14 februari, Valentijnsdag, opent Meta de Vries om klokslag 11.00 uur wederom het derde Hemeltje. Vele gasten uit Bergen en daarbuiten zijn uitgenodigd om dit heugelijke feit te komen vieren op de Oude Bergerweg. Daarna worden de gasten aan het werk gezet, onder het genot van een kopje koffie. De eerste workshop van ’t Hemeltje. Er wordt druk geoefend op de draaischijven. De overige gasten beschilderden een engel van klei, met speciale pottenbakkersverf. Na afloop mogen zij de engel als herinnering mee naar huis nemen. Ook de pers is aanwezig en een filmploeg van Regio22Televisie, om dit bijzondere gebeuren te filmen.
Pottenbakkerij “‘t Hemeltje” uit Bergen (NH) komt regelmatig in het nieuws. Op radio,TV, tijdschriften en kranten maar ook op internet vindt u regelmatig een artikel of item over onze passie. Op deze pagina een greep uit diverse publikaties.
Pottenbakkerij “t Hemeltje Oude Bergerweg 45 1862 KJ  Bergen Jean Rommens, Ineke Slingerland Tel; 072 - 5812970
Wij geven inmiddels geen workshops meer..